MOTTO

"Cestování je jako droga - když jednou propadneš tomu intenzivnímu kouzlu dálek a svobody, chceš stále víc, až se ti touha poznat nové kouty světa stane závislostí a nasbírané zkušenosti z cest ovlivní tvůj pohled na život..." Katka Francová

středa 31. ledna 2018

Cestovní itinerář aneb Do odletu na Filipíny zbývají jen hodiny :-)

Tak už je to tady. Už zbývá jen jeden den. Cesta na Filipíny, kterou jsem začala plánovat loni v létě a na kterou jsem se tak těšila, je tady. Od pondělka mnou cloumá lehká nervozita. Nervozita z toho, aby mi nezrušili žádný let kvůli počasí (nebo jiným nepředvídatelným okolnostem), abych v Manile stihla navazujcí let na Cebu (k dobru mám sice 4 hodiny, ale Manilské letiště prý patří k těm nejhorším, co se organizace týká, a přesun mezi jednotivými terminály je zdlouhavý. I když prý nedávno zavedli shuttle bus, který zajišťuje dopravu mezi terminály), abych zítra večer usnula a nebyla pak celý den jako mátoha, aby mě nepostihl jet-lag, aby mi přálo počasí...zkrátka, jsem nervózní (jak pokaždé před cestou), aby vše klaplo.

Včera jsem sbalila všechny věci, které budu během toho měsíce potřebovat. Tentokrát se mnou letí i šnorchl, abych nebyla odkázaná ty z půjčoven. Příležitostí na šnorchlování bude dost.Třeba hned druhý den po příletu, kdy zamířím na ostrovy Camotes.
Vzhledem k tomu, že budu v tropech a nemusím tahat oblečení na všechna roční období, ale jen pár letních kousků, je můj batoh docela lehký. Snahou je mít celkem (i s příručním nepromokavým batohem) pod deset kilo. Letecká společnost, se kterou se budu mezi ostrovy přesouvat mi totiž dovoluje právě jen 10 kg. Na cestu na Filipíny a zpět ale můžu mít 30 kg. Tak jsem zvědavá, jak těžký nakonec můj batoh bude.

A jaký je můj cestovní itinerář? 
1.2. Odlet na Filipíny (přes Barcelonu, Istambul, Manilu na Cebu)
2.2. - přílet v noci do Cebu City, nocleh
3.2. - přejezd na ostrovy Camotes Islands
4.2.- 5.2. Camotes Islands
6.2. - návrat na ostrov Cebu, přejezd do Moalboal (Panangsama Beach)
7.2.-9.2. - Moalboal
10.2. - Cebu City
11.2. - přelet na ostrov Camiguin
12.2.- 13.2. - Camiguin
14.2. - přejezd trajektem na ostrov Bohol (Loboc)
15.2.- 18.2. Loboc na Boholu
19.2. - přelet z letiště v Cebu do Puerto Princesa na ostrově Palawan
20.2.- 21.2. - Puerto Princesa
22.2. - Tay Tay na Palawanu
23.2. - 27.2. El Nido na Palawanu
28.2. - přelet do Manily
1.3.-2.3. - Manila
2.3. - odlet z Manily přes Istambul do Vídně

Žádné komentáře:

Okomentovat

Výlet do bývalého kambodžského hlavního města Udong

Na 8:30 jsem měla domluveného tuk-tukáře, který mě měl odvézt do Udongu. Udong je vzdálený asi 37 km severně od Phnom Penhu a býval hlavním ...