MOTTO

"Cestování je jako droga - když jednou propadneš tomu intenzivnímu kouzlu dálek a svobody, chceš stále víc, až se ti touha poznat nové kouty světa stane závislostí a nasbírané zkušenosti z cest ovlivní tvůj pohled na život..." Katka Francová

úterý 31. ledna 2017

Poslední hodiny v Hong Kongu a odpolední přelet do Hanoje

Ráno jsem se vyspala. Nikam jsem se nehnala. Na pobíhání po ulicích jsem měla maximálně do druhé hodiny, což je málo na to, abych si zašla na tůru na jednu ze zajímavých outdoorových stezek Dragons Back. Tu jsem měla původně v plánu, ale vzhledem k tomu, že tu docela dlouho trvá se někam dostat a samotný výlet měl zabrat čtyři hodiny, jsem od plánu upustila. Taky bych se nemusela dostat včas na letiště. Místo toho jsem se rozhodla zajít do jednoho obchodu ke květinovému trhu, kde by teoreticky ty draky mohli mít, a poté se ještě podívat k parku Kowloon a zkusit na zdejší policejní stanici štěstí s výměnou nášivky.
Velký batoh jsem přikurtovala jedním z řetězů u pokoje a po desáté se vydala směr květinový trh. Po cestě jsem se ještě chtěla projít po ulici, která je nazvaná jako goldfish market. Během cesty tam jsem narazila na malou restauraci, před kterou postávalo několik místnich a za vitrýnou měli dobré smažené pečivo ve stylu toho, co jsem okusila v Bruneji. Venkovní jídelní lístky byly jen v čínštině, ale ceny byly nízké, tak jsem tam vešla, nechala se usadit ke stolu k dvěma dalším zákaznicím a z jídelního lístku s obrázky vybrala nudle, jakousi polévku (která byla ledová s čočku), dané pečivo a typický hongkongský čaj s mlékem.
To vše jen za 49 HKD. Nudle byly dobré. Ochutila jsem si je sojovou a burákovou omáčkou. Nasládlé pečivo bylo vynikající, ale polévka mi moc nechutnala.
S plným žaludkem jsem se vydala obhlédnou obchůdky se zlatými rybičkami. Měli opravdu skvělý výběr a také rozsáhlý sortiment různých vodních rostlin a kamínků do akvária.
V obchodě u květinového trhu měli jen velké draky. Tak jsem se prošla dalším trhem a zamířila na metro.
Na policejní stanici u parku Kowloon mě odkázali na hlavní stanici, kde jsem byla včera s tím, že prodej bude a od zítřka. Takže to vypadá, že hongkongští policisté prodávají policejní suvenýry.
Prošla jsem se parkem, kde pár jedinců cvičilo tai-chi. Zacvičit si tai-chi jsem měla také v plánu, ale nebyla jsem schopná se vypravit před devátou. Snad se k tomu dostanu v Hanoji.V části parku bylo umístěno několik animovaných postaviček.



Zamířila jsem pěšky po Nathan Rd. zpět do Mong Koku. Po cestě jsem se ještě stavila na Nefritovém trhu. Zde je třeba smlouvat. Cenu za jeden náramek mi trhovkyně nadsadila pětinásobně. Mají tam ale velký výběr náhrdelníků, náramků, přívěšků z nefritu. A určitě i z falešného nefritu.
Po jedné jsem došla na hotel, vzala batoh a došla na zastávku linky A21 jedoucí na letiště. Cesta tam trvala hodinu. Oproti pátečnímu ránu to na letišti žilo. V příletové hale dokonce probíhal program s dračími tanci.
Odbavía jsem se a obešla obchůdky. V jednom jsem nakonec jednoho draka objevila. I když by mohl být menší. Tak snad tu zbývající cestu přežije.
Odlet do Hanoje v 17:30 low costovým letadlem společnosti Dragon air.













Žádné komentáře:

Okomentovat

Výlet do bývalého kambodžského hlavního města Udong

Na 8:30 jsem měla domluveného tuk-tukáře, který mě měl odvézt do Udongu. Udong je vzdálený asi 37 km severně od Phnom Penhu a býval hlavním ...