MOTTO

"Cestování je jako droga - když jednou propadneš tomu intenzivnímu kouzlu dálek a svobody, chceš stále víc, až se ti touha poznat nové kouty světa stane závislostí a nasbírané zkušenosti z cest ovlivní tvůj pohled na život..." Katka Francová

sobota 5. listopadu 2016

Výprava za krásami Andalusie je na blízku aneb Pokračuji v poznávání Španělského království


 Další pracovní sezona skončila a než přijde opravdová zima a s ní i výprava do exotických krajů (tentokrát se zaměřím na Hong Kong, Vietnam a Bali), rozhodla jsem se pokračovat v poznávání památek a přírodních krás Španělska.
Loni jsem měla původně v plánu navštívit Andalusii, ale protože jsem ještě byla plná zážitků a architektury Maroka (a v Andalusii je arabský styl velmi přítomný), nakonec jsem zvolila Galicii, kde jsem si  vyzkoušela, jaké je to být poutníkem na Svatojakubské cestě.
Letos si ale již Andalusii nenechám ujít. Vyhradila jsem si deset dní, což je vzledem k značné rozloze tohoto regionu, docela málo, ale jedná se o ochutnávku toho nejlepšího.























Jako první bude na programu Granada a její nejslavnější památka Alhambra a Generalife. K tomu ochutnávka tapasů, které v místních barech servírují zdarma ke každému nápoji.
Z Granady se přesunu do Malagy, rodiště Pabla Picassa, kde mám v plánu navštívit muzeum s jeho obrazy. Kousek od Malagy se nachází kaňon El Chorro, kterým se v několikasetmetrové výšce vine kdysi jedna z nejnebezpečnějších stezek - Caminito del Rey. Loni na jaře byla tato stezka po letech oprav znovu otevřena veřejnosti. Vstup na stezku je však regulován a v případě deště a silného větru je uzavřena. Každý zájemce o tuto adrenalinovou atrakci si musí dopředu zarezervovat vstup a to na konkrétní hodinu a den. A pak doufat, že mu bude počasí přát.
Tak se modlím, aby mi počasí přálo, protože se na tento výlet opravdu těším a to i přesto, že mi pohyb ve výškách s otevřeným prostorem pod nohama nedělá dobře.
Odtud se přesunu do města Ronda, kde na mě čeká několik římských památek a které je jedním z "pueblos blancos" (bílých vesnic), které jsou skvostem zdejšího kraje. Navštívím jednu z "bílých vesnic" - Arcos de la Frontera.
Další zastávkou bude přístavní město Cádiz. Odtud se vydám na pobřeží k Gibraltarskému průlivu na celodenní výlet k písečné duně na pláži Bolonia, kde se nacházejí pozůstatky římských lázní. Pokud mi bude přát počasí, uvidím odtud až do Afriky. Navečer se přesunu do Sevilly, kde můj okruh Andalusií skončí.
Tohle vše mě čeká již za deset dní.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Výlet do bývalého kambodžského hlavního města Udong

Na 8:30 jsem měla domluveného tuk-tukáře, který mě měl odvézt do Udongu. Udong je vzdálený asi 37 km severně od Phnom Penhu a býval hlavním ...