MOTTO

"Cestování je jako droga - když jednou propadneš tomu intenzivnímu kouzlu dálek a svobody, chceš stále víc, až se ti touha poznat nové kouty světa stane závislostí a nasbírané zkušenosti z cest ovlivní tvůj pohled na život..." Katka Francová

sobota 15. ledna 2011

Jet lag je sviňa

Tak nejen hlasita hudba byla pricinou me nespavosti. Pokoj mi recepcni sice vymenila, ale situace nebyla o nic lepsi. Na vine ale nebyla hlasita hudba, ale jet leg - pasmova nemoc. V Thajsku je totiz +6 hodin, takze, kdyz si doma obcas dam ve dve hodiny odpoledni siestu, tady je osm hodin. V osm jsem pravidelne usnula unavou z celodenniho cestovani, ale v deset jsem uz zase byla vzhuru. Prave ve chvili, kdyz zacalo umorne karaoke. Az do tri do rana jsem pak nemohla spat. A v televizi davali porad ty same filmy v anglictine.
Dnesni noc jsem stravila v autobuse a momentalne cekam v Chiang Mai v guesthausu Parami na uvolneni pokoje. Uz jsem pekne utahana, ale spanek si necham az na vecer a doufam, ze se muj denni rytmus upravi.

P.S.: rada pro vsechny, kteri si kupuji jizdenku na autobus z Bangkoku do Chiang Mai: nekupujte listek v agenturach na Khaosan Rd. Hlavne ne za 350 bht. Po ceste vam prosacuji zavazadlo a vezmou si penize. Par lidem se to v tom dnesnim buse stalo. Ja jsem nastesti mela vsechny penize a doklady u sebe, ale batoh mi pekne prozkoumali. Jedna poucka z Thajska: never levnym nabidkam a vzdy mej nejcenejsi veci u sebe!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Výlet do bývalého kambodžského hlavního města Udong

Na 8:30 jsem měla domluveného tuk-tukáře, který mě měl odvézt do Udongu. Udong je vzdálený asi 37 km severně od Phnom Penhu a býval hlavním ...